Engelse mansion

Vernieuwbouw: Engelse Cottage

 

De renovatie en uitbreiding van deze cottage uit het begin van de 20e eeuw was ingrijpend. De bestaande woning en de nieuwe aanbouw gaan naadloos in elkaar over.

De woning werd verzorgd met gerecupereerde materialen waar mogelijk. Buiten vind je o.a. fabriekssteen uit de juiste periode en Normandische tegelpannen. Binnen ontdek je parket uit oude treinstellen verwerkt in Hongaarse punt, aangepaste eiken binnendeuren en Jura tegels in Romeins verband.

Ondanks dit respect voor het authentieke en de ambachtelijke verwerking voldoet de woning aan de strengste EPB normen.

Vanuit elk standpunt in de woning kijk je uit over het hele domein van 9000 m².  Het daglicht valt binnen door kamerhoge ramen bij plafondhoogtes van minimaal drie meter. U ervaart geen scheiding tussen binnen en buiten. Ook de binnenruimtes zijn met elkaar verbonden. De grote leefkeuken schept ook meteen een ruimtelijk gevoel.

Onze ontwerpers brachten al deze elementen samen zonder de klassieke verhoudingen van het oorspronkelijke gebouw te verliezen. Dankzij hun talent en ervaring combineren we vlot alle voordelen van hedendaagse architectuur in een klassiek ontwerp.

Op zoek naar een partner voor uw bouwproject?
Dan bent u aan het juiste adres!