Logo consisting of the capital letters 'SELS' in a bold, black serif font on a transparent background.

Wat als u vandaag zou beslissen om uzelf dat droomhuis te gunnen?

01
Het gesprek starten

Veel mensen onderschatten de tijd die nodig is in het proces voorafgaand aan de bouw zelf. Het begint met de verwachtingen op elkaar af te stemmen, omdat we geloven dat transparantie cruciaal is. In een open gesprek hebben we het over zowel persoonlijke ambities als praktische elementen.

• Heeft u al een bouwgrond? Omdat we streven naar absolute tevredenheid, bieden we aanvullende diensten in vastgoed, zoals het kopen en verkopen van bouwgrond op toplocaties.

• Denkt u aan een bepaalde timing? Wij bouwen zeer gepersonaliseerde woningen, volledig op maat. Gemiddeld duurt het 18 maanden om een residentie te voltooien naar de normen van Sels, waar uitzonderlijke aandacht voor detail en afwerking centraal staat.

• Over welke fondsen beschikt u? Natuurlijk is de realisatie van uw ultieme residentie verre van goedkoop, maar tijd investeren is net zo belangrijk voor onze samenwerking. Wij overleggen regelmatig en stellen u persoonlijk voor aan onze partners om u te helpen bij uw keuzes.

02
Ontmoet de architect

Bij het tweede overleg nodigen we de architect(en) uit. Op basis van onze eerdere, uitgebreide kennismaking selecteren we binnen ons eigen team de juiste expert voor uw project en levensstijl. We bespreken samen uw ambities, wensen en voorkeuren en bekijken hoe we deze kunnen afstemmen op de specifieke situatie. Dit gesprek gaat over inhoud, niet over vorm.

03
De plannen evalueren

Binnen een maand presenteert onze architect het ontwerp van uw droomhuis, waarbij uw wensen en eisen vakkundig en zorgvuldig geïntegreerd worden met de perspectieven die de locatie biedt. Aangezien we inmiddels een goede verstandhouding hebben opgebouwd, kunt u in alle openheid uw mening geven. Het is immers bijzonder belangrijk dat u zich volledig kunt vinden in het ontwerp.

04
De Plannen optimaliseren

Uw opmerkingen, bedenkingen en vragen vormen waardevolle informatie voor een tweede, derde of zelfs vierde ontwerp. Afhankelijk van de feedback verbetert of herwerkt de architect de plannen, zodat u 100% tevreden bent voordat we overgaan naar de volgende stap in het proces.

05
De offerte bespreken

We weten dat u op dit moment niet kunt wachten om te beginnen bouwen aan uw fantastische thuis. Maar eerst moeten we het nog over de cijfers hebben. Ons team zal de exacte m, m2 en m3 opmeten en berekenen om u een gedetailleerde en transparante offerte te presenteren. De kosten en marges voor al onze diensten, van het initiële ontwerp tot de ultieme afwerking, worden helder en apart gerangschikt. Het berekende totaal beschouwen wij als het maximum.

06
Vergunning aanvragen

Nu wordt het concreet. Dit is de stap waarbij u zich echt engageert. U betaalt een bescheiden aanbetaling en tekent een volmacht waarmee onze technisch ontwerpers en ingenieurs namens u een bouwvergunning kunnen aanvragen. Deze waarborg brengen wij in mindering op de totale kosten. Wat er ook gebeurt, de vergunning en andere officiële documenten zijn en blijven van u.

07
Vergunning verkrijgen

Terwijl het noodzakelijke papierwerk in behandeling is, blijven wij u bij elke beslissing betrekken. Nauwkeurige technische plannen laten ons toe om zelfs de kleinste details te bespreken en ondertussen zetten onze interieurarchitecten alvast de lijnen uit van een eerste voorstel. Aangezien we nu beschikken over de meeste informatie, stellen we een aannemersovereenkomst, lastenboek en aangepaste meetstaat op.

08
De overeenkomst tekenen

Het is niet onze stijl om dingen ingewikkeld te maken, dus we houden de overeenkomst vrij kort en beschrijven helder onze eerdere beloftes – zonder de gebruikelijke juridische terminologie. Wij geven de voorkeur aan een oprechte, persoonlijke band; menselijk boven moeilijk.

09
De bouw starten

Zoals afgesproken leggen we ‘de eerste steen’ binnen 2 maanden na het verkrijgen van de vergunning. Een geweldig moment! En we zijn vastbesloten om de ervaring voor u zo aangenaam mogelijk te maken – elke dag een stap dichter bij de droom én een zorg minder. U krijgt ook toegang tot ons unieke netwerk van professionals, die u graag adviseren om de juiste keuzes te maken voor uw prachtige woonst. Connecties voor perfectie.

A woman is laying tiles on a table.

Van wervend gesprek tot spraakmakende werf.

Wij helpen onze klanten in hun zoektocht naar tijdloos geluk. Dat doen we met een methodische aanpak die we jarenlang ontwikkeld en geperfectioneerd hebben. De connectie van mens tot mens is de motor van elk project, van elke verbintenis op lange termijn. Wederzijds vertrouwen en een goede verstandhouding voeden een open samenwerking. Zo delen wij onze gewaardeerde expertise en staan we garant voor een onberispelijk resultaat. U investeert in uw droomhuis, wij investeren in uw ervaring als klant.

Van bestaande woning tot boeiende renovatie.

Het optimaliseren van een woning is een delicate klus; een verantwoordelijkheid die we niet vanzelfsprekend vinden. Wij geloven dat een frisse look moet worden geïnspireerd door een duidelijke visie en gebaseerd op waardevolle knowhow. Op die manier kunnen we uw wensen en ambities realiseren, ongeacht de technische en praktische uitdagingen. Van kleine verbeteringen tot complete verbouwingen, we ontwerpen en bouwen compleet gepersonaliseerde ruimtes die voldoen aan de meest veeleisende normen voor zorgeloos genieten en langdurig comfort.

A building that is being demolished in the middle of a wooded area.

Of we elkaar nu spreken over een volledig nieuw project of een bijzondere renovatie, bij Sels nemen we elk project stevig in handen.

Benieuwd naar meer?

Ontdek enkele van onze exclusieve huizen. Of lees meer over
de geschiedenis van Sels.